Toiminta kasvaa

lokakuu 11, 2019

Toiminta kasvaa

Osuuskuntamme sai ensimmäisiä asiakkaita siinä ensimmäisen tai toisen toimintakuukauden aikana. ensimmäiset asiakkaat saavutettiin markkinoinnilla kun mainoksia vietiin osuuskunnan jäsenten toimesta postilaatikoihin. pyrimme tekemään hommat edullisesti ja omien käsien kautta. Ensimmäiset asiakkaat olivat siivoustöitä, sekä jotakin pieniä puutarhatöitä.

Ensimmäisen puolenvuoden aikana jouluun mennessä osuuskunnan jäsenet olivat tehneet pieniä töitä, suurimpana yhteisenä ponnistuksena olikin markkinoinnin toteuttaminen. vähitellen se alkoi kantamaan hedelmää. tehtiinpä meistä juttua lehteenkin ja puhe levisi vähitellen, jolloin myös osuuskunnan jäsenmäärä alkoi kasvamaan.

toimintaa hiottiin ja hiotaan yhä tehokkaammaksi, mutta ensimmäisen toimintavuoden aikana paljon oli excelin ja papereiden varassa. silloin se vielä riitti, kun kuukausittaiset asiakasmäärät olivat kohtuullisen pieniä.

Pidimme säännöllisesti osuuskunnan kuukausipalavereita, joissa sitten iloittiin onnistumisista ja ihmeteltiin epäonnistumisia. asiakas ja jäsenmäärän noustessa vähitellen.

Ensimmäisen toimintavuoden liikevaihto oli n.10 000 toisen vuoden n.50 000 kolmantena vuonna päästiin jo yli 100 000 euron. jäsenmäärän kasvaessa yli 40 kappaleeseen ja asiakaskontaktien ollessa hyvin jo yli 200.

Matkan aikana olemme usein yhteisestä sopimuksesta säätäneet osuuskunnan jäännösprosentteja. laivaa on pitänyt ohjailla niin että olemme saaneet vältettyä pahimmat karikot ja kaikki velvollisuudet yhteiskuntaan ja jäseniämme kohtaan on tullut hoidettua.

kasvua ei kukaan ole tehnyt yksin, osuuskunta on yhteistä yrittämistä! lopulta kiitos kuuluu myös taivaan isälle.  

Posted On lokakuu 11, 2019

Muita Blogeja & vlogeja

Laadukkaat työpalvelut Kotkassa

Laadukkaat työpalvelut Kotkassa

Laadukkaat työpalvelut Kotkassa – osana kymenlaaksoa. Kotka on lähellä Helsinkiä sijaitseva upea merikaupunki, se on saanut lukuisia palkintoja puistoistaan ja siitä onkin kasvanut vuosien mittaan upea kaupunki jossa on helppo viihtyä. Kotkassa on myös monia upeita...

Puuhareiden alku

Puuhareiden alku

Osuuskuntamme siis aloitti vuonna 2016 heinäkuussa. Ennen tätä aloitusta olimme jo muutaman vuoden miettineet ja rukoilleet miten voisimme vastata työllistymisen tarpeeseen, jota ympäristössämme näkyi. Puheenjohtajana olin tuolloin töissä Kotkan Vapaaseurakunnalla...

Avajaisia ja odotuksia

Avajaisia ja odotuksia

Joulu on lahjojen aikaa. Meilläkin avattiin suuri lahja, nimittäin toimisto. Toimisto palvelee nyt kasvanutta ja kehittynyttä toimintaa hyvin tukikohtana, jossa on hyvä tavata muita osuuskuntalaisia tai sopia vaikkapa työn tekemisestä. 9.12.2019 maanantaina...