Kotitalousvähennys 2022

Mika Koski
tammi 2, 2022

Mietitkö että ihmisen palkkaaminen on liian kallista. Kotitalousvähennys tulee tässä kotien apuun. Kotitalousvähennys 2022 on 60%, sekä työllistämisraja on 3500€! Verottajalta on tullut suuri kehoitus ja apu jokaiselle kotitaloudelle työllistää yrityksiä. Nettisivullamme on myös kotitalousvähennyslaskuri, jossa voit laskea kotitalousvähennyksen suuruuden taloudellesi.

Tästä blogista löydät seuraavat tiedot:

  1. Kuka voi tarjota kotitalousvähennyksen?
  2. Mistä kaikesta voi saada kotitalousvähennystä?
  3. Kotitalousvähennyksen laskeminen
  4. Kotitalousvähennyslaskuri
  5. Kotitalousvähennykseen oikeuttavan palvelun tilaaminen meiltä.

Löydät tästä blogista helposti tiedot jotka tuovat taloudellesi merkittävää säästöä vuodessa.


Kuka voi tarjota kotitalousvähennyksen?

Verottajan sivulta lainattua:

Kun palkkaat yrityksen tekemään työtä kotonasi, yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin. Jos yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, et voi saada sen työstä kotitalousvähennystä.

Tarkista etukäteen, onko yritys ennakkoperintärekisterissä. Tee sopimus yrityksen kanssa vasta, kun tiedät, että yritys on ennakkoperintärekisterissä.

Puuharit kuuluvat rekisteriin, tieto on tarkastettu 1/2022.

Kotitalousvähennys
Monialayritys puuharit kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joka oikeuttaa kotitalousvähennyksellisen palvelun tuottamiseen.

Voit tarkistaa asian YTJ-yrityshausta (YTJ). Siellä voit hakea tietoja yrityksen nimellä tai Y-tunnuksella. Yrityksen täytyy olla ennakkoperintärekisterissä sillä hetkellä, kun teet sopimuksen heidän kanssaan. Silloin saat kotitalousvähennyksen. Ei haittaa, vaikka yritys myöhemmin olisi poistettu rekisteristä.

Kotitalousvähennystä voi saada myös silloin, kun työn on tehnyt yleishyödyllinen yhteisö. Tällaisessa tapauksessa työn tekijän ei tarvitse olla ennakkoperintärekisterissä.

2. Mistä kaikesta voi saada kotitalousvähennystä?

Verottajalta lainattua:

Kotitalousvähennystä voit saada näistä töistä:

  • remonttityö
  • siivous ja muut kotitaloustyöt
  • hoitotyö ja hoivatyö

Lue tarkemmin, millaisesta työstä voi saada kotitalousvähennyksen

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. 

Kotitalousvähennyksen voi saada vain silloin, kun työn on tehnyt joku ulkopuolinen. Et voi saada vähennystä, jos olet tehnyt työn itse tai jos työn tekijä asuu kanssasi samassa taloudessa. 


Jos palveluita näitä tarvitset, meiltä ne löytää voit! Olemme tehneet laajasti erilaisia remonttitöitä - voit tutustua remonttipuoleemme tästä. Siivous ja kotipalvelupuoli, johon kuuluu myös palvelusetelit, sekä sosiaalisen palvelun tuottaminen ikääntyneille - voit tutustua tästä Kotkan siivous ja clean. Mikäli tarpeesi on pihatöissä voit tutustua siihen puoleemme tästä - Kotkan piha ja puutarha.

3. Kotitalousvähennyksen laskeminen

Olemme poimineet tähän tietoa kotitalousvähennys 2022 oikeudesta. Suomen verottajalta on saatavilla kosolti hyvää tietoa ja tässä sitä on nyt kootusti.

Verottajalta lainattua:

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö sekä öljylämmityksestä luopuminen

Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Verottaja antaa edun saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 60 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. 

Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 30 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.


Eli koska laskeminen ei ole aina noin nopeasti helpointa niin olemme luoneet kotitalousvähennyslaskurin tätä varten. Alla laskuri, jolla pysyt kärryillä vähennysoikeudestasi.

4. Kotitalousvähennyslaskuri

Two columns
Vertical
Horizontal

Kotitalousvähennys laskuri

Kokonaislaskelma

"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Laskuri antaa teille suht’ tarkan arvion saamastanne hyödystä. Vähennyksessä on toisinaan erityyppisiä poikkeuksia, joita on haastellista luoda yhteen sapluunaan. Laskuri antaa kuitenkin varman kuvan perus kotitalousvähennyksellisistä töistä, kuten siivoukset, lumityöt, remontoinnit työmiesten osalta. Huomioithan että laskuri laskee samalla tuntihintamme mukaista kustannusrakennetta työlle.

Työllistäminen on suhteellisen edukasta, kun huomioi vähennyksen tuoman edun. Huomioithan vielä että verottajalla on hyvin laaja kirjo töistä jotka kelpaavat vähennyksiin ja toisia jotka eivät kelpaa. Tarkimman tiedon näistä saat suoraan verottajan sivuilta.

5. Palvelun tilaaminen meiltä.

Täytämme kaikki palveluntuottajan vaaditut ehdot. Saat meiltä myös kustannuksiltaan lähtökohtaisesti kilpailukykyisen hinnoittelun haluamallesi palvelulle. Helpoiten tilaat palvelun meiltä soittamalla meille suoraan – puhelinaikamme on arkisin 9.00 – 12.00. Voit soittaa meille tästä 045 349 1947. Voit myös laittaa sähköpostia meille yhteydenottosivulta. Tästä pääset sinne.

Helpointa on yleisesti palkata yritys tekemään työt ellet halua itse olla työnantajan asemassa. Yrityksemme hoitaa kaikki velvoitteet ja sinulle jää ainoastaan työstä suoritettavan korvauksen maksaminen. Haluamme sen olevan helppoa!

Monialayritys Puuharit, kotien ja yritysten laadukkaat työpalvelut – Kymenlaaksossa vuodesta 2016 lähtien.

Muita postauksia

Aidan rakentaminen

Aidan rakentaminen

Joskus vanhaa täytyy parantaa. Tällä kertaa asiakas halusi aitaan lisäosaa ja puuharit saivatkin remonttihommaksi aidan jatko-osan rakentamisen. Asiakas tietysti halusi samanlaista kuin aiemmin ja onneksi se oli tällä kertaa suht´helppo toteuttaa. Ei muutakuin...

lue lisää
Seo-optimointi alkaa

Seo-optimointi alkaa

Seo-optimointi alkoi tosissamme sivujen uudistuksen yhteydessä. Valitsimme divi teemaan soveltuvan lisäosan RankMath ja hankimme siihen myös vuosi lisenssin, jolloin saamme ohjelmiston täyden hyödyn irti. Haluamme lisätä sivustoliikennettä, sekä toivomme että...

lue lisää
Lumenpudotus

Lumenpudotus

Lumimiehet paikalle puuhareiden kautta niin pieniin kuin suuriinkin kohteisiin. Lumityöt Kotkan alueella, nopeasti ja luotettavasti. 0449866794

lue lisää
Rännien puhdistaminen

Rännien puhdistaminen

Rännien puhdistaminen nyt alueellasi. Rännien puhdistus on ajankohtaista juuri nyt kun talvi ei ole vielä tullut ja ilmakin on sopivasti plussan puolella. Olemme puhdistaneet omakotitalojen rännejä vuosien aikana runsaasti. Meitä ei pelota korkeat paikat ja...

lue lisää